Për herë të parë, Spitali Rajonal i Shkodrës, ofron shërbimin e Koronarografisë dhe ndërhyrjeve të tjera mini-invazive në zemër, tërësisht falas për pacientët. Hapja e këtij shërbimi të ri në këtë spital e ka ulur ndjeshëm kohën e pritjes së pacientëve që kanë nevojë për këtë shërbim, duke e shkurtuar atë nga 6 muaj apo 1 vit që ishte më parë, në 4 deri në 6 javë.
Pas një investimi total prej 75 milionë lekë në Repartin e Kardiologjisë, tashmë spitali Rajonal i Shkodrës, ofron një gamë më të gjerë shërbimesh për pacientët, cilësi të lartë, si dhe pajisje mjekësore diagnostikuese dhe kuruese të teknologjisë më të përparuar. Shkodra bëhet kështu i vetmi spital jashtë Tiranës (përfshirë edhe spitalet jopublike) që ofron këtë shërbim për pacientët me zemër, në ndryshim nga të gjitha qytetet e tjera të Shqipërisë.
Është pikërisht ekipi i mjekëve kardiologë intervencionistë të Spitalit Rajonal të Shkodrës që po realizon me sukses kryerjen procedurave të para të Koronarografisë.
Falë këtij investimi, pacientëve të Shkodrës, por edhe gjithë zonës së Veriut, nuk do t’iu duhet të udhëtojnë më drejt Tiranës për të marrë këtë shërbim, pasi ai mund të realizohet në kushtet moderne dhe më standarde të larta, në këtë spital. Gjithashtu ofrimi i këtij shërbimi në spitalin e Shkodrës, sjell uljen e ndjeshme të kohës së pritjes së pacientëve, që kanë nevojë për ndërhyrje në QSUT në Tiranë.

14462963_585273278327393_1226680638689894738_nok
Një vit në listë pritjeje, por dhe mbi 4 mijë euro i duheshin Fatmir Nutajt, banor në Koplik të Malësisë së Madhe, për të kryer koronarografinë, një ekzaminim i domosdoshëm për diagnostikimin e sëmundjes së tij të zemrës, në një prej spitaleve private të vendit.

14368665_585272291660825_4288715264373815089_nok
Sot, Fatmirin e takojmë në shtëpinë e tij, pasi ka kryer prej pak ditësh më parë këtë ndërhyrje të rëndësishme për jetën e tij, falas dhe me sukses të plotë. Por 48-vjeçari nuk është i vetmi, pasi këtë shërbim e kanë përfituar edhe 10 pacientë të tjerë, të cilët pas muajve të gjatë të pritjes, kanë kryer këtë ndërhyrje në kryeqendrën e veriut.