All posts in SHENDETI YNE

Kanceri i Gjirit

Muaji Tetor -Muaji i Ndërgjegjësimit për Kancerin e Gjirit
Muaji Tetor në të gjithë botën është muaji i ndërgjegjësimit pë rkancerin e gjirit, për të rritur vëmendjen dhe mbështetjen pë rsensibilizimin, zbulimin e hershëm, trajtimin, si dhe kujdesin paliativ për këtë sëmundje. Kanceri i gjirit është kanceri më i zakonshëm i grave në mbarë botën, si në vendet e zhvilluara dhe në vendet në zhvillim. Kjo rritje në vitet e fundit është për shkak të rritjes së jetëgjatësisë, rritjes së urbanizimit dhe mënyrave jo të shëndetshme të jetesës .

More

SHENDETI YNE

I ftohti dhe sëmundjet kronike
I ftohti dhe temperaturat e ulta, mund të shkaktojnë probleme shëndetësore. Përveç rritjes sëgjendjeve gripale,temperaturat e ulëta mund të shkaktojnë, në të vërtetë, një riakutizim dhe rëndim të sëmundjeve kronike, sidomos të rugëve tëfrymëmarrjes, të sëmundjeve kardiovaskulare , të kockave. Në kushte ekstreme të tëftohtit, gjithashtu mund të ndodhë hipotermi dhe ngrirja.
I ftohti i madh, që ndodh në peridhën e dimrit sidomos nëdisa zona të vendit, përbën një kërcënim për shëndetin, sidomos të moshuarit, fëmijët dhe njerëzit me disa sëmundje kronike, të cilët janë më të prekshëm dhe më në rrezik të marrjes së infeksioneve. Por edhe më të rinjtë, të shëndetshëm mund të vuajnë pasoja shëndetësore, ndonjëherë të rënda kur ekspozohen ndaj temperaturave shumë të ulëta

More